جستجو کردن
Close this search box.

گسترش صنعت کشور وابسته به صنعت ماشین‌سازی است

چهارمین مجمع عمومی انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان ماشین‌آلات نساجی کشور روز چهارشنبه در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.

به‌گزارش ماشین‌سازی در این مجمع، دکتر رضا اسدی‌فرد، رئیس مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین مدیر برنامه توسعه صنعت ماشین‎سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با بیان اینکه بهترین، نزدیک‌ترین و سریع‌ترین راه برای دانش‌بنیان کردن صنعت کشور، استفاده از صنعت ماشین‌سازی است، گفت: «گسترش و توسعه صنعت کشور، وابسته به صنعت ماشین‌سازی است و این صنعت به‌مثابۀ مرز میان صنعت و فناوری است؛ چرا که به منظور به‎کارگیری فناوری، لازم است آن را به ماشین تبدیل کنیم و به صنعت عرضه نمائیم. این حرف حاصل پنج سال کار مستمر من در این حوزه و مطالعه سیاست‌گذاری‌هاست.» او افزود: «وقتی در سیاست صنعتی سایر کشورها عمیق می‌شویم، بخش مهم آن موضعی است که هر کشور، نسبت به صنعت ماشین‌سازی خود گرفته است. هیچ کشوری نیست که توسعه صنعتی و اقتصادی پایداری داشته باشد مگر اینکه از صنعت ماشین‌سازی درستی برخوردار باشد؛ مثل ژاپن، آمریکا، آلمان، کره جنوبی و اخیرا کشورهای چین، هند و ترکیه.»

دکتر اسدی‌فرد با اشاره به اهمیت حذف معافیت‌ها (که تبعیضی ناروا علیه تولید بوده است)، بیان کرد: «ما باید بایستیم و علیه این تبعیض‌ها (اعطای معافیت‎ها) با وجود تمام مخالفت‌ها مبارزه کنیم. خواهش من از تمام فعالان در این حوزه این است که به صنعت خود تعصب داشته باشند و با همدلی دربارۀ مسائل خود حرف بزنند و فعالیت کنند و حذف تبعیض‌های ناروا علیه تولید را مطالبه کنند.»

رئیس مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برنامه توسعه صنعت ماشین‎سازی را یکی از بخش‌های مهم در حوزۀ گسترش تولیدات صنعتی عنوان کرد و گفت: «حدود 25 درصد از کل شرکت‌های دانش‌بنیان کشور در حوزه ساخت ماشین‌آلات صنعتی فعالیت می‌کنند. برنامۀ توسعۀ صنعت ماشین‌سازی در این سال‌ها از ماشین‌آلاتی که ساخت آن توجیه دارد، با تسهیلات کم‌بهره حمایت کرده است. برنامه‌ای که ما در سال 97 شروع کردیم و دارد بزرگ‌تر می‌شود، موضوع لیزینگ ماشین‌آلات ساخت داخل است که 70 درصد قیمت خرید ماشین‌آلات را به خریدار، تسهیلات دوساله می‌دهد.» او ادامه داد: «این اقدام با حدود پنج میلیارد در سال 97 شروع شد و در سال1400 به چهارصد میلیارد رسید.»

دکتر اسدی‌فرد، در پایان از شرکت‌هایی که تا به امروز دانش‌بنیان نشده‌اند، دعوت کرد تا با ثبت درخواست خود، پس از انجام بررسی‎ها و ارزیابی‎ها در سازوکار دانش‌بنیان وارد گردند.