جستجو کردن
Close this search box.

هم‌اندیشی اعضای اندیشکده صنعت ماشین‌سازی با نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی

این جلسه در تاریخ 21 آبان 1403 در مکان پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست جمهوری برگزار گردید. در ابتدای جلسه دکتر خادمی، ریاست محترم پژوهشکده به تشریح اقدامات و فعالیت‌های این پژوهشکده و جایگاه آن در حوزه سیاست‌پژوهی و حکمرانی پرداختند و گروه‌های فعال در ساختار سازمانی پژوهشکده و اندیشکده‌های شکل‌گرفته در این ساختار را به عنوان متولی شناسایی راهکارها برای اولویت‌ها و دغدغه‌های حوزه سیاست‌گذاری و حکمرانی و متولی پیگیری تا به ثمر نشانده این راهکارها دانستند. در ادامه نیز دکتر اسدی‌فرد عضو هیئت‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری و رئیس اندیشکده صنعت ماشین‌سازی، به ارائه اقدامات قبلی این اندیشکده در حوزه سیاست‌گذاری صنعت در کشور و شناسایی اولویت‌ها پرداختند. در ادامه نیز روند مطالعات و اقدامات صورت پذیرفته در قالب پروژه مکانیزاسیون این اندیشکده تشریح گردید.

همچنین نتایج و پیشنهادهای عملیاتی حاصل از این پروژه که در قالب سیاست‌ها و اقدامات راهبردی برای بهبود روند توسعه کشاورزی نوین و مکانیزه در کشور مهیا شده است به تبادل نظر گذاشته شد.

نهایتاً آقای دکتر فلسفی، نائب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند که اهم این موارد عبارت‌اند از:

  • عدم استفاده صحیح از ماشین‌ها و ظرفیت‌های صنعتی موجود در مکانیزاسیون کشاورزی در کشور باعث کاهش بهره‌وری شده و فرسودگی سریع ناوگان مکانیزه کشور را نیز در پی داشته است و لازم تا نگاه نوینی به نظام بهره‌برداری از ماشین‌ها و ادوات کشاورزی در کشور داشت.
  • لازم است تا کشاورزی محوریت موضوعات صنعتی مرتبط قرار بگیرد و صنعت در خدمت کشاورزی باشد تا بتواند ضمن شناسایی اولویت‌های این حوزه در صدد پاسخ به این چالش‌ها باشد.
  • با توجه به ظرفیت‌های موجود در اندیشکده صنعت ماشین‌سازی، می‌توان از این مجموعه به عنوان اتاق فکر کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی استفاده نمود و توانایی‌های سیاست‌پژوهی این مجموعه را در صدد یافتن راه‌حل‌‌های عملیاتی برای حوزه‌هایی که از منظر این کمیسیون دارای فوریت و اولویت هستند فعال نمود.
  • اندیشکده صنعت ماشین‌‌سازی می‌تواند با توجه به ماهیت مستقل خود، به سایر بازیگران این حوزه همچون مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی و یا دفتر ماشین‌آلات کشاورزی وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه تدوین دستورالعمل‌‌های اجرایی و یا تنظیم لایحه‌های دولتی مساعدت نموده و نتایج اقدامات سایر بازیگران این حوزه را از منظر حکمرانی و عملیاتی ارتقا دهد.
  • اندیشکده صنعت ماشین‌سازی می‌تواند به عنوان یک مأموریت جدید به بررسی میزان تحقق قوانین مرتبط با حوزه مکانیزاسیون کشاورزی و شناسایی علل موفقیت و یا عدم موفقیت آن‌ها بپردازد و نتایج بررسی‌های تخصصی خود را به عنوان مقوله‌ای حائز اهمیت در ادامه روند قانون‌گذاری به مجلس و خصوصاً به کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.